Z iniciativy členky našeho Spolku paní senátorky Vítkové se bude dne 13. března 2018 konat prostorách Senátu PČR veřejné slyšení k petici na podporu přípravy a realizace dálnice D43 (Brno-Moravská Třebová) a Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Veřejné slyšení začne v 10,00 hodin v Hlavním sále Valdštejnského paláce (C2).

Účast na tomto slyšení přislíbili za MD ČR 1.náměstek ministra Ing. Čoček, za MMR ČR náměstkyně ministryně Ing. Pavlová, za Jihomoravský kraj předseda Výboru pro dopravu a územní plánování Zastupitelstva Jihomoravského kraje Ing. Nečas, za Statutární město Brno 1.náměstek primátora a za ŘSD ČR generální ředitel Ing. Kroupa.

Toto slyšení navazuje na předání podpisových archů petice předsedovi Senátu PČR, ke kterému došlo dne 15. února 2018 (viz https://www.senat.cz/zpravodajstvi/zprava.php?id=2405 ).

O dalších osudech petice vás budeme průběžně informovat na webových stránkách a FB profilu našeho Spolku.